Kommunicera med färg.

Jag har valt låten Sommaren är kort.
Jag har då skapat en bild med ljusa färger på vänstra sidan av papperet för att det ska motsvara sommaren som är ljus och grön och solig. Och på den högra sidan av papperet som också tar över den större delen av papperet är då mörka höstfärger. Och jag tycker att det liksom motsvarar att det är ljust och sedan på hösten blir det mörkt och det är typ så jag tänker när jag hör sommaren är kort.
Mina skisser:
Här är då en färgskala på hur jag tänker mig låten.
Och här är då den slarviga skissen. Den blir tyvärr bakvänd. Så här är det sommaren åt höger och höst åt vänster.
Och här är då slutresultatet:
Den blev ju tyvärr också bakvänd. Men aja.
Jag valde att måla med vattenfärg för att det sveper ihop ganska lätt, och är en lätt sorts färg att hantera och veta hur man vill ha det. Och få det resultat man vill ha fram.
Det blev inte lika bra som jag tänkt mig i huvudet. Jag hade tänkt mig att träden och allt skulle se verkligare ut. Men jag kunde samtidigt inte riktigt måla mycket bättre.
Man hade också kunnat valt att göra bilden mer enhetlig, och inte som en ändringsbild (hur det gick från sommar till höst). Men samtidigt så när jag hör låten och tänker på hur sommaren är kort så ser jag framför mig hur alla löv istället hamnar på marken, hur det blir dåligt väder och allt känns grått och tråkigt (förutom de färglada löven i början av hösten).

RSS 2.0